NATO confirmă că trupe nord-coreene se află în regiunea Kursk pentru a ajuta Rusia împotriva Ucrainei9Foto1Video© realitatea.net

NATO confirmă că trupe nord-coreene se află în regiunea Kursk pentru a ajuta Rusia împotriva Ucrainei

, 11 știri, 7 vizualizări

foto TASS; via kremlin.ru ”Pot să confirm că trupele nord-coreene au fost trimise in Rusia și că unități militare nord-coreene au fost desfășurate în regiunea Kursk”, a declarat Mark Rute, secretarul general NATO, după o întâlnire cu oficiali de rang înalt din serviciile secrete sud-coreene. Rutte a declarat că desfășurarea trupelor nord-coreene este o ”extindere periculoasă” a conflictului.

Cu câteva zile înainte, răspunzând la o întrebare legată de posibila intrarea a trupelor nord-coreene în războiul dintre Rusia și Ucraina, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că acești militari vor deveni ”ținte legitime” pentru armata ucraineană.

Atunci, administrația de la Washington a sugerat că o parte a trupelor nord-coreene vor fi trimise sa lupte împotriva trupelor ucrainene care au invadat regiunea Kursk, operațiunile în care urmează să fie implicate fiind pe teritoriul rus recunoscut internațional. Oficialii americani au speculat că este vorba despre un contingent de 3000 de militari.