NATO descoperă deficiențe imense în apărarea Europei3Foto© libertatea.ro

NATO descoperă deficiențe imense în apărarea Europei

, 8 știri, 58 vizualizări

Liderii NATO au convenit anul trecut asupra unor planuri pentru cea mai mare revizuire din ultimele trei decenii a capacităților sale de apărare, pe fondul temerilor tot mai mari legate de agresiunea rusă. În culise, oficialii au analizat de atunci cerințele minime de apărare pentru realizarea acestor planuri, care au fost trimise guvernelor naționale în ultimele săptămâni, potrivit unui planificator militar, care a vorbit sub rezerva anonimatului, conform Reuters.

Cerințele minime detaliază deficiențele armatelor NATO în domenii-cheie, oferind o indicație aproximativă a numărului de miliarde de euro care ar putea costa remedierea acestora, a declarat planificatorul militar. NATO își propune să transforme aceste cerințe în obiective obligatorii pentru guverne pentru a asigura apărarea Europei până în toamna anului 2025, când va organiza o reuniune periodică a miniștrilor apărării.

Reuters a discutat cu 12 oficiali militari și civili din Europa despre planurile clasificate, care au subliniat șase domenii pe care alianța celor 32 de națiuni le-a identificat ca fiind cele mai urgente de abordat.