Nemulțumirile unui posibil procuror general9Foto© cotidianul.ro

Nemulțumirile unui posibil procuror general

, 16 știri, 4 vizualizări

În cadrul interviului susținut în fața membrilor Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Alex-Florin Florența a fost întrebat la un moment dat despre un punct trecut în proiectul său de management, care se referă la identificarea unor modalități de premiere a procurorilor care se evidențiază în activitatea lor, conform Agerpres.

"Avem o mare problemă, pe care o resimțim cu toții, ce ține de motivarea procurorilor în sistem. Această lipsă de motivație, cred eu, vine și din lipsa unei viziuni și a unei direcții de acțiune foarte clar asumate, astfel încât fiecare procuror să înțeleagă de ce, din acel coș zilnic cu care se trezește luni pe colțul mesei, i se cere să soluționeze dosarul X sau Y și nu tot coșul la întâmplare.

Cred că adoptarea unei viziuni mult mai închegate și mai evidente pentru a înțelege fiecare procuror de ce face un anumit dosar, de ce se chinuie pe o anumită direcție, are aptitudinea de a mobiliza mult mai bine corpul de procurori", a răspuns Alex-Florin Florența.