Nicolae Ciucă a cerut măsuri urgente de renovare a clădirilor cu risc seismic2Foto© realitatea.net

Nicolae Ciucă a cerut măsuri urgente de renovare a clădirilor cu risc seismic

, 5 știri, 26 vizualizări

România are două planuri privind consolidarea și reabilitarea clădirilor cu risc seismic. Potrivit premierului, unul dintre planuri este finanțat prin bugetul de stat iar altul prin PNRR – Programul Valul Renovării. „În acest moment, există două planuri de reabilitare seismică. E un plan care se derulează prin MDLPA cu un buget de aproximativ 700 milioane, 200 milioane sunt de la bugetul de stat, credite bugetare și 500 milioane credite de angajament. Cea de-a doua linie e asigurată prin PNRR, în Programul valul renovării.

Discutăm de peste 500 milioane euro. Ce e important în această imagine e că cetățenii nu vor avea contribuție la derularea acestor programe. Toate se vor desfășura prin bugetul de stat și prin fonduri europene”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.

Nicolae Ciucă a mai adăugat că „la nivelul Ministerului Dezvoltării e această măsură reactivă, starea clădirilor nu doar din București, ci la nivelul întregii țări, nu doar la nivelul instituțiilor de stat, ci la toată infrastructura s-a deteriorat în timp și e nevoie mai mult ca oricând ca acest plan să înceapă să producă efecte”.