Nicusor Dan a anuntat marile investitii din fonduri europene: ,,Primaria Capitalei a depus proiecte in valoare de 7 miliarde de euro2Foto© agerpres.ro

Nicusor Dan a anuntat marile investitii din fonduri europene: ,,Primaria Capitalei a depus proiecte in valoare de 7 miliarde de euro

, 7 știri, 64 vizualizări

"O să vorbim azi de proiectele pe care Primăria Municipiului București le-a propus către PNRR, e vorba de investiții majore care nu au fost făcute în București în ultimii 30 de ani în domenii cheie - mobilitate, adică trafic rutier, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială. E o oportunitate extraordinară pentru București să se dezvolte prin PNRR. Sper ca Guvernul să înțeleagă necesitatea unei alocări substanțiale pentru București. Primăria Capitalei a depus către Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro.

Mi-aș dori cât mai multe dintre ele să fie finanțate prin acest mecanism PNRR", a precizat primarul general, într-o conferință de presă.

El a adăugat că aproximativ un miliard de euro ar urma să se direcționeze spre sistemul de termoficare. "Avem un set de proiecte pentru termoficare, ele însumează un miliard de euro și se referă la modernizarea rețelei, atât principală, cât și secundară", a precizat Nicușor Dan.