Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei rămâne subvenționat și iarna asta5Foto© jurnalul.ro

Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei rămâne subvenționat și iarna asta

, 8 știri, 14 vizualizări

Primarul general a anunțat că prețul gigacaloriei va rămâne subvenționat și anul acesta pentru bucureștenii cu încălzire de la stat. Prețul gigacaloriei rămâne plafonat, cel real este de aproximativ 1.000 de lei, din care bucureștenii vor plăti 346 de lei, ca și iarna trecută, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Pierderile din rețea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă și vânzările au scăzut (…).

Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic și apa cu presiune mică merge prin aceleași găuri și are timp să se scurgă și din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci și vânzarea a fost mai mică și procentul a fost mai mare, dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici și indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, câtă apă pierzi și tendința de scădere este clară”, a spus Nicușor Dan, miercuri, la ceremonia de dezvelire a unui monument dedicat sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu.