Noi dezvăluiri din dosarul „azilele groazei”. Victimele au fost drogate și stropite cu insecticid3Foto© adevarul.ro

Noi dezvăluiri din dosarul „azilele groazei”. Victimele au fost drogate și stropite cu insecticid

, 6 știri, 44 vizualizări

Ies la iveală noi informații despre scandalul „azilelor groazei” din Voluntari. Referatul de arestare al DIICOT conține o serie de elemente care subliniază tratamentele inumane la care au fost supuse victimele care, dincolo de înfometare, batjocură și exploatarea financiară.

Pe lângă abuzurile menționate mai sus, anunță DIICOT victimele au fost sedate, deși acuzau dureri abdominale, iar insecticide pentru ploșnițe și păduchi au fost date fără a respecta instrucțiunile, inclusiv pe hainele celor internați, relatează Buletin de București.

Un asistent medical generalist de la unul dintre centrele vizate de oamenii legii „a acționat contrar jurământului depus în calitate de asistent medical generalist, întrucât fiind deranjată de faptul că o beneficiară a centrului i-a solicitat un consult, acuzând probleme cu stomacul, a pedepsit-o pe aceasta prin aceea că i-a oferit acelei beneficiare o pastilă de Diazepam (un sedativ puternic) mințind-o că îi oferă o pastilă pentru afecțiuni digestive”, se arată în referatul procurorilor, citat de Buletin de București.