Noi reglementări pentru îmbunătățirea localizării apelurilor 1124Foto© cotidianul.ro

Noi reglementări pentru îmbunătățirea localizării apelurilor 112

, 8 știri, 9 vizualizări

Guvernul a adoptat, vineri, un act normativ care prevede punerea în practică a unor măsuri de creștere a preciziei localizării apelurilor efectuate la Serviciul de urgență 112.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații acest nou tip de localizare va fi furnizat doar pe timpul gestionării unei situații de urgență și se va putea realiza independent de tipul de telefon mobil utilizat, inclusiv pentru cele cu tehnologii mai vechi, iar ariile de determinare a poziției vor fi restrânse de până la 25 de ori în unele cazuri.

Inițiativa ordonanței de urgență aparține MCID, fiind elaborată împreună cu STS și ANCOM, în urma consultărilor cu operatorii de telefonie mobilă din România. Actul normativ va permite implementarea unei soluții tehnice care reprezintă o premieră la nivelul serviciilor de urgență europene, fiind rezultatul analizării celor mai noi tehnologii disponibile în domeniu, se precizează în comunicat.