Nokian a produs la Oradea prima anvelopă din fabrica unde investește 650 de milioane de euro4Foto© wall-street.ro

Nokian a produs la Oradea prima anvelopă din fabrica unde investește 650 de milioane de euro

, 6 știri, 24 vizualizări

♦ Producția comercială va începe în prima parte a anului 2025.

Nokian Tyres, care derulează o investiție de 650 mil. euro într-o nouă unitate de producție a anvelopelor la Oradea, a produs deja prima anvelopă, iar proiectul de construcție evoluează în limitele bugetului și pe baza programului pentru producția de anvelope comerciale care va începe la începutul anului 2025.

Recrutarea noilor angajați Nokian Tyres pentru fabrica din România a început anul trecut și în perioada 2023 și 2024 Nokian Tyres a recrutat angajați atât pentru producție, cât și pentru birouri. Echipa puternică de lansare formată din 60 de membri implicată în demararea producției a fost instruită la fabrica Nokian Tyres din Finlanda în timpul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

„Cu prima anvelopă, am reușit să testăm capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele funcționează conform planificării. De asemenea, am reușit instruirea noilor membri ai echipei Nokian Tyres pentru a produce anvelope premium în același mod lipsit de compromisuri ca și în alte fabrici ale noastre. Datorită eforturilor susținute ale întregii echipe, sărbătorim acum producția primei anvelope Nokian Tyres fabricate în România”, declară Adrian Kaczmarczyk, SVP, Excelență operațională la Nokian Tyres.