Noua tulpină de mpox se modifică rapid, iar cercetătorii africani ''bâjbâie'' după soluții2Foto© bzi.ro

Noua tulpină de mpox se modifică rapid, iar cercetătorii africani ''bâjbâie'' după soluții

, 5 știri, 21 vizualizări

Cercetătorii africani care investighează noua tulpină mpox, apărută în Republica Democrată Congo, avertizează că virusul evoluează mai rapid decât se anticipa. Această schimbare se petrece adesea în zone unde experții nu dispun de suficiente resurse sau echipamente pentru a-l monitoriza corespunzător, conform unei analize publicate marți de Reuters și citată de Agerpres.

Această situație creează multe incertitudini cu privire la natura virusului, la severitatea infecțiilor și la modalitatea de transmitere, complicând răspunsul autorităților sanitare. Șase cercetători din Africa, Europa și SUA au subliniat pentru Reuters dificultățile întâmpinate.

Mpox, cunoscută anterior ca variola maimuței, a reprezentat o problemă de sănătate publică în Africa încă din 1970, dar a primit mai multă atenție globală abia în 2022, când cazurile s-au răspândit la nivel mondial, determinând Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să declare o urgență globală de sănătate. Această alertă a fost ridicată după 10 luni.