Număr uriaș de turiști pe litoral, în minivacanța de 1 Mai și Paște6Foto© romaniatv.net

Număr uriaș de turiști pe litoral, în minivacanța de 1 Mai și Paște

, 9 știri, 12 vizualizări

Litoralul a fost asaltat de turiști în minivacanța de 1 Mai și Paște. Gradul de ocupare în stațiuni a fost aproape la fel ca în plin sezon. Peste 70.000 de turiști români și străini s-au aflat în hotelurile si apartamentele de vacantă de pe litoralul românesc, în perioada 25 aprilie – 6 mai 2024, arată Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Stațiunea Vama Veche a avut un grad de ocupare al locurilor de cazare de peste 90%. Totuși, la fel ca în fiecare an, cei mai mulți turiști s-au cazat în Mamaia. Festivalul de muzică electronică Sunwaves și petrecerile din celebrele cluburi de noapte au atras ca un magnet tinerii cu chef de distracție.

“Peste 70.000 de turiști români și străini s-au aflat în hotelurile si apartamentele de vacantă de pe litoralul românesc, în perioada 25 aprilie – 6 mai 2024, în primul interval oficial de Deschidere Sezon Litoral 2024. Vremea s-a arătat nefavorabilă în primul interval, ce a cuprins tradiționala perioadă 30 aprilie – 2 mai, altfel am fi avut chiar și mai mulți turiști sosiți la mare.