Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă înregistrate în acest an în Europa va depăși în curând numărul total raportat în 20234Foto© money.ro

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă înregistrate în acest an în Europa va depăși în curând numărul total raportat în 2023

, 10 știri, 19 vizualizări

​Numărul cazurilor de rujeolă din întreaga Europă continuă să crească vertiginos, numărul celor înregistrate în acest an urmând să-l depășească în curând pe cel total al cazurilor raportate pe tot parcursul anului 2023, avertizează Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF. Și România înregistrează un număr mare de îmbolnăviri - în țara noastră a fost declarată epidemie de rujeolă în decembrie anul trecut.

Potrivit celor mai recente date disponibile, 56.634 de cazuri de rujeolă și patru decese au fost raportate oficial în 45 din cele 53 de țări din Regiunea Europeană a OMS în primele trei luni ale anului 2024. Pe parcursul anului 2023, 61.070 de cazuri și 13 decese au fost raportate de 41 de țări.

Rujeola are un efect devastator asupra sănătății copiilor, copiii mici fiind cei mai expuși riscului de complicații grave, arată UNICEF. Ratele ridicate de spitalizare și slăbirea de lungă durată a sistemului imunitar al copiilor îi fac pe aceștia mai vulnerabili la alte boli infecțioase. Mai mult de jumătate dintre cei care au contractat rujeola în Regiunea Europeană a OMS în 2023 au fost spitalizați, ceea ce ilustrează consecințele grave asupra persoanelor, familiilor și sistemelor de sănătate.