Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 20222Foto© romanialibera.ro

Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022

, 5 știri, 8 vizualizări

Raportul publicat miercuri a constatat că mai mult de un sfert de miliard de oameni au cunoscut foamea acută sau au suferit din cauza foametei pe parcursul anului trecut. Comparativ cu 2021, numărul celor încadrați în cele trei cele mai ridicate niveluri de insecuritate alimentară a crescut de la 193 de milioane la 258 de milioane.

Principalii factori aflați la originea crizelor alimentare au fost conflictele regionale, urmările pandemiei de coronavirus și consecințele în plan economic ale războiului din Ucraina, mai indică raportul, la a cărui realizare au luat parte între altele Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

"Peste un sfert de miliard de oameni se confruntă în acest moment cu niveluri acute de foame, iar unii dintre sunt în pragul inaniției", a scris în prefața raportului secretarul general al ONU, Antonio Guterres. "Acest lucru este inadmisibil", a subliniat el.