O femeie din Bacău a intrat în comă, dar după două săptămâni s-a trezit și a început să cânte. „Nu cercetăm minunile lui Dumnezeu”3Foto© stirileprotv.ro

O femeie din Bacău a intrat în comă, dar după două săptămâni s-a trezit și a început să cânte. „Nu cercetăm minunile lui Dumnezeu”

, 5 știri, 20 vizualizări

Medicul dr. Cristian Lupașcu a povestit despre cazul care i-a marcat experiența în domeniu, în 2019. Este vorba de cazul unei femei, tot din județul Bacău, cu studii de canto. Femeia fusese diagnosticată cu ciroză hepatică post hepatită cu virus C. De 2 ani se afla pe lista de așteptare pentru transplant și starea ei era încă bună. La un moment dat a beneficiat de transplant hepatic realizat în centrul de la Iași, scrie Ziarul de Iași.

„Au fost câteva probleme importante intraoperatorii pe care am reușit să le rezolvăm. Conexiunea vasculară arterială nu a funcționat de la început și a trebuit să luăm o bucată de arteră de la canalul respectiv și să facem o interpoziție între aorta recipientei și grefă și asta a funcționat foarte bine. Deși postoperator evoluția femeii era bună, la 6 zile după intervenție a intrat în comă.

Nu mai răspundea la stimuli. Au fost realizate diverse investigații imagistice, au consultat-o cei mai buni neurologi din Iași, precum și un profesor de neurologie din SUA. Toți spuneau același lucru, că nu au mai văzut așa ceva și nu sunt speranțe ca pacienta să își mai revină. Deși nu răspundea la stimuli, grefa funcționa foarte bine, la fel și inima și celelalte organe.