O navă civilă ucraineană care transporta grâu a fost lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră21Foto© stirileprotv.ro

O navă civilă ucraineană care transporta grâu a fost lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

, 36 știri, 25 vizualizări

O rachetă rusească a lovit, în Marea Neagră, o navă comercială care transporta cereale din Ucraina către o țară din Africa. Informația a fost transmisă, joi, de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe platforma X, unde a precizat că așteaptă ca „lumea să reacționeze”.

„Rachetă rusească împotriva unei încărcături de grâu cu destinația Egipt. Rusia a lansat un atac asupra unei nave civile obișnuite în Marea Neagră, imediat după ce aceasta a părăsit apele teritoriale ucrainene. Din fericire, nu au existat victime, conform rapoartelor preliminare. Ucraina este unul dintre principalii garanți ai securității alimentare mondiale. Stabilitatea internă și viața normală în zeci de țări din întreaga lume depind de funcționarea normală și neîngrădită a coridorului nostru de expertiză alimentară”, a scris Volodimir Zelenski pe X.

Președintele ucrainean a amintit că livrările de alimente ale Ucrainei către țările din Africa și Orientul Mijlociu sunt esențiale: