O școală din București s-ar putea muta într-o clădire de birouri, cât timp sediul va fi reconsolidat4Foto© libertatea.ro

O școală din București s-ar putea muta într-o clădire de birouri, cât timp sediul va fi reconsolidat

, 5 știri, 12 vizualizări

Școala Gimnazială nr. 146 I.G. Duca din București s-ar putea muta din această toamnă, pentru doi ani, în clădirea de birouri One Cotroceni Park, de la stația de metrou Academiei, deoarece clădirea instituției de învățământ, încadrată la risc seismic gradul II, va fi consolidată și modernizată, scrie Ziarul Financiar.

„Suntem în discuții să mutăm elevii Școlii I.G. Duca în proiectul One Cotroceni Park, dar momentan mai sunt elemente procedurale care trebuie parcurse pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus Andrei Diaconescu, cofondator al One United Properties.

Dacă se va face mutarea, dezvoltatorul imobiliar va oferi școlii o suprafață de 1.390 mp gratuit, fără a percepe chirie, potrivit sursei citate. În One Cotroceni Park, chiria este de aproximativ 15 euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că școala va economisi mai mult de 500.000 de euro. De asemenea, One United va dona 350.000 de euro pentru amenajarea spațiilor, iar mobilierul va fi mutat de către școală.