Olaf Scholz i-a cerut, într-o discuție telefonică, lui Putin să înceteze focul2Foto© euractiv.ro

Olaf Scholz i-a cerut, într-o discuție telefonică, lui Putin să înceteze focul

, 9 știri, 93 vizualizări

"Cancelarul Olaf Scholz a vorbit astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Conversația a avut loc în contextul în care pe 11 mai cancelarul vorbise cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Convorbirea de 75 de minute s-a concentrat pe eforturile de oprire a războiului din Ucraina", anunță Guvernul Germaniei, conform unui comunicat postat vineri pe site-ul oficial și vizualizat de agenția MEDIAFAX.

"În contextul gravității situației militare și a consecințelor războiului din Ucraina, în special în orașul Mariupol, cancelarul german a insistat în discuția cu președintele rus pentru ajungerea rapidă la un armistițiu, pentru îmbunătățirea situației umanitare și pentru avansarea acțiunilor de soluționare a conflictului pe cale diplomatică", precizează Guvernul de la Berlin.

Olaf Scholz i-a semnalat lui Vladimir Putin și problemele privind aprovizionarea cu alimente la nivel mondial cauzate de invazia militară rusă în Ucraina. "Cancelarul a notat că Rusia are o responsabilitate specială pentru această situație", a subliniat Guvernul german.