Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: În ultimii ani, Banca Transilvania a avut un buget de M&A care s-a apropiat de un miliard de euro3Foto© zf.ro

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: În ultimii ani, Banca Transilvania a avut un buget de M&A care s-a apropiat de un miliard de euro

, 4 știri, 47 vizualizări

♦ „Înainte de a ajunge la o piață din ce în ce mai mare, trebuie să vorbim despre a crește businessul românesc, a înființa mai multe companii și a finanța la nivel de start-up, astfel încât să creăm de la început niște companii care să poată crește mai repede“ ♦ „În industriile mari din România vedem foarte mulți antreprenori care au potențialul de a consolida piața. Antreprenorii români trebuie să aibă acest antrenament și să înțeleagă că pot face M&A și că nu este atât de complicat“.

Pentru piața locală de fuziuni și achi­ziții a venit momentul în care lucrurile trebuie să înceapă să se miște în așa fel încât să se creeze lideri naționali, care să se facă remarcați în regiune și să devină, astfel, campioni regionali. Astfel, fondurile locale de private equity trebuie să facă astăzi un pas în față și să se ridice la nivelul celor din Po­lonia, de pildă, devenind fonduri regionale.

Aceasta este una dintre cele mai impor­tante concluzii ale conferinței ZF Top Tran­zacții 2024. „Este 2024 anul în care piața de M&A revine în zodia creșterilor?“, eveni­ment organizat în parteneriat cu EY Româ­nia, ROCA Industry, RTPR, alături de JW Marriot Bucharest și BPT ca parteneri suport.