OMV Petrom raportează pentru T1/2024 un profit net de 1,4 mld. lei și afaceri de 8,5 mld. lei© businessmagazin.ro

OMV Petrom raportează pentru T1/2024 un profit net de 1,4 mld. lei și afaceri de 8,5 mld. lei

, 4 știri, 7 vizualizări

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie petrolieră din România, a raportat pentru primul trimestru din 2024 un profit net de 1,4 mld. lei, în scădere cu 6% față de aceeași perioadă a anului precedent, și afaceri de 8,5 mld. lei, mai mici cu 10%, potrivit raportului publicat marți dimineață la Bursa de Valori.

Valoarea veniturilor din vânzări consolidate a scăzut cu 10% comparativ cu T1/23, influențată negativ de prețuri mai mici la gaze naturale și energie electrică, precum și de volume vândute mai mici de gaze naturale, parțial compensate de volume vândute mai mari de energie electrică și produse rafinate.

Vânzările din segmentul Rafinare și Marketing au reprezentat 72% din totalul vânzărilor consolidate, vânzările din segmentul Gaze și Energie au reprezentat 28%, în timp ce vânzările din segmentul Explorare și Producție au reprezentat numai 0,2% (vânzările din Explorare și Producție fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terți), se arată în raport.