ONU avertizează că un petrolier uriaș, ancorat în Yemen, ar putea provoca o catastrofă ecologică2Foto1Video© observatornews.ro

ONU avertizează că un petrolier uriaș, ancorat în Yemen, ar putea provoca o catastrofă ecologică

, 5 știri, 51 vizualizări

ONU avertizează că un petrolier ancorat în largul coastelor Yemenului riscă să se scufunde sau să explodeze în orice moment, provocând o catastrofă ecologică, potrivit Sky News.

Nava a fost abandonată în 2015 după ce în țara din Orientul Mijlociu a început războiul civil. Dacă petrolierul va exploda sau se va scufunda, un dezastru ecologic se va produce în Marea Roșie deoarece la bord există cantitate uriașă de petrol. În timp, vaporul a început să se destrame.

„Este o navă veche, un super petrolier din 1976, din acea epocă, și, prin urmare, nu este doar veche, ci și neîntreținută și este posibil să se scufunde sau să explodeze în orice moment. Cei care cunosc nava, inclusiv căpitanul care o comanda, îmi spun că este o certitudine. Nu este o chestiune de dacă, este doar o chestiune de când, așa că este important să acționăm cât mai repede posibil, altfel va vărsa în cele din urmă un milion de barili de petrol în Marea Roșie”, a declarat coordonatorul umanitar al ONU pentru Yemen, David Gressly.