Operațiune de destructurare a unui cartel european al drogurilor3Foto© observatornews.ro

Operațiune de destructurare a unui cartel european al drogurilor

, 5 știri, 35 vizualizări

Treisprezece presupuși baroni ai drogurilor au fost arestați. Această operațiune, realizată în întreaga Serbie în cooperare cu agențiile europene Europol și Eurojust, a permis destructurarea "principalei organizații criminale de trafic de droguri din Balcani", potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de Agepres.

Persoanele arestate, doi responsabili și unsprezece șefi de bande din cartel, se numără printre cei mai mari traficanți de droguri din Balcani, potrivit ministerului. "Cartelul este, în opinia noastră, responsabil de expedierea în Europa a mai multor încărcături de cocaină provenind din Columbia, Brazilia, Ecuador, dar și din Africa de Vest", a declarat ofițerul de poliție Ninoslav Cmolic.

Operațiunea s-a derulat în mai multe orașe din Serbia și în aproximativ douăzeci de locuri de unde au putut fi confiscate sume mari de bani și arme, potrivit poliției. Acești presupuși baroni ai drogurilor sunt implicați în traficul a cel puțin șapte tone de cocaină confiscate în 2020 pe insula olandeză Aruba, în Belgia și Olanda, a precizat ofițerul de poliție.