Pacienții care aglomerează secțiile UPU. A ajuns la urgențe de 64 de ori în două luni5Foto© observatornews.ro

Pacienții care aglomerează secțiile UPU. A ajuns la urgențe de 64 de ori în două luni

, 9 știri, 14 vizualizări

​În afară de urgențele care sunt specifice unor perioade din an, precum cele legate de viroze sau gripă, sunt și alte cazuri de pacienți care ajung frecvent în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, declară, într-un interviu acordat News.ro, dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor. Medicul precizează că toți pacienții sunt ajutați la urgență, indiferent de problema pe care o au, însă o parte dintre aceștia ar trebui să înțeleagă că soluția pentru problema lor este la medicul specialist din ambulator, de exemplu, sau dintr-un centru de permanență, și nu în urgența unui spital.

„Aflux mare într-adevăr există, în general acest aflux mare apare în perioade critice din timpul anului când există un număr mare de infecții respiratorii, primăvara, toamna, cum e acum gripa, sau în cursul verii avem un număr mare de accidente rutiere. Există aceste influențe sezoniere asupra numărului prezentărilor în urgență”, explică medicul Hadrian Borcea.

El spune însă că, pe lângă aceste cazuri, „mai există încă un factor, cel al sistemului sanitar global, în România. Pacienții aceștia care vin deseori în urgență nu-și găsesc soluția pentru problemele pe care le au în altă parte. Vă dau un exemplu, pacienții cu probleme oncologice care acuză la anumite momente durere generată de tumorile pe care le au sau de procesele neoplazice pe care le au.