Pădure cuprinsă de flăcările pe insula Hydra, în apropiere de Atena. Focul a izbucnit din cauza unor artificii trase de pe un iaht8Foto© stirileprotv.ro

Pădure cuprinsă de flăcările pe insula Hydra, în apropiere de Atena. Focul a izbucnit din cauza unor artificii trase de pe un iaht

, 9 știri, 20 vizualizări

"Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcațiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil și care nu are drumuri", au anunțat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe rețelele sociale.

Incendiul a fost stins rapid și nu mai amenință pădurea din Hydra.

Primarul insulei Giorgos Koukoudakis s-a declarat "revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atât de iresponsabil lângă o pădure de pini". El a afirmat la postul public de televiziune ERT că "primăria va intenta o acțiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată".

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere. Autorii incendiilor pot fi condamnați acum la pedepse de până la 20 de ani de închisoare și o amendă de până la 200.000 de euro.