Păgubiții și clienții Euroins pot începe să depună cererile de despăgubire4Foto© realitatea.net

Păgubiții și clienții Euroins pot începe să depună cererile de despăgubire

, 6 știri, 34 vizualizări

ASF a decis să ridice licența societății Euroins, cel mai mare asigurător RCA de pe piață, să ceară în instanță falimentul companiei și să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului.

La 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial vor putea începe și plățile, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment expiră automat toate polițele Euroins, iar la 90 de zile după declararea definitivă a falimentului expiră perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubire. Odată publicată decizia în Monitorul Oficial, ASF va putea formula către instanța competentă cerere de faliment, așa cum prevede decizia Consiliului numărul 262/2023.

FGA va înregistra cererile de plată și le va analiza în ordinea primirii și înregistrării.

Valentin Ionescu, director la ASF, a declarat luni în emisiunea Proiect de Țară: România, de la Prima News, că Autoritatea a efectuat 17 controale la Euroins, soldate cu 26 de amenzi și a amendat compania cu amenzi istorice de aproape 6 milioane de lei la vremea respectivă. ASF este cu spatele la perete pentru că ne-am făcut treaba, pentru că am descoperit și am luat măsuri, a mai spus directorul, el precizând că în ultimii doi ani ASF a câștigat toate procese cu Euroins prin care contestau amenzile primite.