Papa Francisc începe luni, în Asia de Sud-Est și Oceania, cea mai lungă călătorie a pontificatului său5Foto© observatornews.ro

Papa Francisc începe luni, în Asia de Sud-Est și Oceania, cea mai lungă călătorie a pontificatului său

, 14 știri, 9 vizualizări

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, pleacă, luni, într-un turneu de 12 zile în patru țări din Asia de Sud-Est și Oceania, o regiune în care Biserica Catolică se extinde rapid. În cea mai lungă și mai îndepărtată călătorie a pontificatului său, Francisc este așteptat la Jakarta, capitala Indoneziei (3-6 septembrie), înainte de a călători în Papua Noua Guinee (6-9), Timorul de Est (9-11) și Singapore (11-13).

Papa argentinian va trebui să facă față unui program dens: un zbor de 32 000 km, aproximativ cincisprezece discursuri, mulțimi uriașe și până la opt ore decalaj orar. Programată inițial pentru 2020, dar amânată din cauza pandemiei Covid-19, această călătorie va fi un test pentru Jorge Bergoglio, care nu a mai călătorit de aproape un an.

Francisc, care folosește un scaun cu rotile sau un baston pentru a se deplasa, a avut recent o serie de probleme de sănătate, inclusiv o operație abdominală majoră în 2023 și o gripă care l-a forțat să anuleze o călătorie în Dubai iarna trecută. Cu toate acestea, el a părut în formă în ultimele săptămâni. Dispozițiile medicale sunt aceleași ca de obicei, a declarat pentru AFP o sursă de la Vatican.