Parchetul General a publicat primul volum al rechizitoriului din Dosarul Revoluției5Foto© stirileprotv.ro

Parchetul General a publicat primul volum al rechizitoriului din Dosarul Revoluției

, 11 știri, 42 vizualizări

Revoluția română din decembrie 1989 reprezintă un moment de maximă importanță pentru istoria națională. Având în vedere interesul major al miilor de persoane vătămate și părți civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conținutul rechizitoriului, precum și interesul public față de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată, vol. I al rechizitoriului se publică pe site-ul Ministerului Public”, a anunțat, marți, Parchetul General.

Volumul I al rechizitoriului conține 345 de pagini.

„Evenimentele din decembrie 1989 au făcut obiectul cercetarii în 4.544 de dosare penale.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a efectuat cercetarea în 1244 dosare, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași în 17 dosare, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj în 317 dosare, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara în 169 dosare, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în 233 dosare și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare în 2564 dosare.

Având în vedere incidența prevederilor legale referitoare la indivizibilitatea ori conexitatea unor fapte comise în contextul evenimentelor din decembrie 1989, fapte care, inițial, au făcut obiectul unor cauze distincte, pe parcursul desfășurării cercetărilor, în 2172 de dosare s-a dispus reunirea cu alte cauze, în raport de zonele în care avut loc evenimentele.