Parlamentar ucrainean care este acuzat de corupție a fugit în România și a cerut azil6Foto© realitatea.net

Parlamentar ucrainean care este acuzat de corupție a fugit în România și a cerut azil

, 7 știri, 26 vizualizări

Un parlamentar ucrainean, Andriy Odarchenko, a fugit în România, conform informațiilor oferite de Biroul Național Anticorupție al Ucrainei. Această informație a fost dezvăluită în timpul unei ședințe a Înaltului Tribunal Anticorupție pe 23 septembrie. Există informații conform cărora, în urmă cu 5-6 zile, el ar fi părăsit Ucraina.

De asemenea, cei din Biroul Național Anticorupție al Ucrainei ar fi stabilit că Odarchenko nu ar fi folosit punctele normale de trecere de frontieră tocmai pentru a nu fi recunoscut și ar fi avut complici care l-ar fi ajutat să ajungă în țara noastră și să ceară inclusiv azil autorităților române, informează Antena3 CNN. Ultima persoană care l-a văzut în Kiev a fost șoferul său, iar ulterior parlamentarul a fost declarat fugar internațional.

Pe numele lui s-a pus inclusiv un sechestru de puțin peste 362.000 dolari.

Deputatul este judecat pentru încercarea de a-l mitui pe fostul șef al Agenției de Stat pentru Restaurare și Dezvoltarea Infrastructurii din țara vecină. În acest context, procurorul care îl acuză pe Odarchenko a declarat că acesta a traversat granița cu România în afara punctelor oficiale de trecere și a cerut azil autorităților române.