Pasajul Olteniței de pe Centura Capitalei, deschis de astăzi. Lucrările au durat 3 ani8Foto© observatornews.ro

Pasajul Olteniței de pe Centura Capitalei, deschis de astăzi. Lucrările au durat 3 ani

, 10 știri, 27 vizualizări

Circulația rutieră pe pasajul Oltenița, obiectiv în lungime de 3,69 km, s-a deschis, sâmbătă, 27 mai, la ora 10.00. Momentul a fost transmis live, în direct, pe pagina sa de Facebook, de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.

„Circulația se deschide, astăzi, pe Pasajul Oltenița începând cu ora 10.00! Legătura dintre București și Popești Leordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei“, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informează Agerpres.

Pasajul are „o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă). Cu o lungime de 3,69 km, acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de Sud a Capitalei (între A2 și A1), dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov)", a explicat Pistol.