Patru lucruri de știut despre 29 februarie, o zi neobișnuită în calendar care există doar o dată la patru ani12Foto1Video© realitatea.net

Patru lucruri de știut despre 29 februarie, o zi neobișnuită în calendar care există doar o dată la patru ani

, 18 știri, 46 vizualizări

De-a lungul istoriei, oamenii au folosit diferite metode pentru a măsura și a marca trecerea timpului. Unul dintre cele mai importante instrumente în acest sens a fost calendarul. Există trei tipuri principale de calendare care au fost utilizate de-a lungul timpului: calendarul lunar, calendarul solar și o combinație a celor două.

Calendarul lunar se baza pe rotația Lunii în jurul Pământului. Luna are o perioadă de rotație de aproximativ 29,5 zile, ceea ce duce la apariția unei Luni noi la fiecare 29,5 zile. Astfel, un an lunar ar avea 354 de zile. Acest tip de calendar a fost folosit în multe culturi antice pentru a marca trecerea timpului și pentru a stabili date importante, cum ar fi festivalurile religioase sau evenimentele agricole.

Pe de altă parte, calendarul solar se baza pe rotația Pământului în jurul Soarelui. Anul solar are o durată de aproximativ 365,242 de zile. Diferența dintre anul lunar și anul solar a dus la apariția unor discrepanțe în calendar. Pentru a corecta aceste diferențe, oamenii au dezvoltat calendarul lunisolar, care combină elemente din ambele tipuri de calendare, scrie Historia.ro.