Pedeapsa solicitată pentru fostul șef al Federației Spaniole, care a sărutat o fotbalistă2Foto1Video© stirileprotv.ro

Pedeapsa solicitată pentru fostul șef al Federației Spaniole, care a sărutat o fotbalistă

, 8 știri, 114 vizualizări

Autoritățile din Spania cer ca Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, să fie condamnat la o pedepasă cu închisoarea de doi ani și jumătate. El este acuzat de agresiune sexuală și constrângere, după ce a sărutat-o forțat pe fotbalista Jenni Hermoso, după finala cu deznodământ fericit pentru Spania la finala Cupei Mondiale de la Sydney din august 2023.

Parchetul a trimis concluziile provizorii la Tribunalul Național, în care solicită, de asemenea, o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare pentru infracțiunea de constrângere pentru fostul antrenor al echipei naționale feminine Jorge Vilda, pentru fostul director de marketing al Federației Rubén Rivera și pentru directorul echipei naționale masculine, Albert Luque.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere ca Luis Rubiales să fie privat în mod special de dreptul de a lucra în domeniul sportiv pe durata pedepsei, să fie pus sub supraveghere timp de doi ani și să i se interzică să comunice cu jucătoarea și să se apropie de ea pe o rază de 200 de metri timp de patru ani.