Pericol major la graniță, debitul Dunării se dublează în următoarele zile. Slovacia și Ungaria sunt în alertă din cauza inundațiilor13Foto© realitatea.net

Pericol major la graniță, debitul Dunării se dublează în următoarele zile. Slovacia și Ungaria sunt în alertă din cauza inundațiilor

, 24 știri, 21 vizualizări

Alertă în Europa din cauza fluviului Dunărea. Debitul fluviului care trece prin mai multe capitale Europene precum Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad se va dubla la noi în țară zilele următoare.

La Bratislava, în Slovacia, nivelul fluviului a depășit, deja, nouă metri și se anunță la fel de periculos și la Budapesta. Cu găleți de plastic în mâini, slovacii au încercat să își salveze gospodăriile inundate. Cartiere întregi și castelul Stupava au fost acoperite de apa revărsată din Dunăre.

La Viena, Dunărea are aproape șapte metri și jumătate adâncime. A ieșit din matcă și a inundat terase de pe mal, piste pentru bicicliști și alergători. Mai multe magistrale de metrou au fost închise, după ce liniile de suprafață au fost acoperite de apă. Alți o mie de oameni au evacuați și există pericolul ca apa potabilă să fie contaminată, potrivit observatornews.ro.