Perioadele de muncă ale românilor și dreptul la pensie vor fi recunoscute și în Statele Unite. Guvernul a aprobat proiectul2Foto© romanialibera.ro

Perioadele de muncă ale românilor și dreptul la pensie vor fi recunoscute și în Statele Unite. Guvernul a aprobat proiectul

, 6 știri, 23 vizualizări

Guvernul României a adoptat joi o hotărâre care stabilește recunoașterea reciprocă a perioadelor de muncă și a dreptului la pensie între România și Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Mihai Constantin a explicat că această hotărâre de guvern definește modul de aplicare a Acordului bilateral în domeniul securității sociale dintre cele două țări. Odată ce acest acord va intra în vigoare, perioadele lucrate atât în România, cât și în SUA vor putea fi valorificate pentru deschiderea dreptului la pensie, pe principiul totalizării, cu pensiile acordate proporțional de fiecare stat.

„Guvernul a luat astăzi o decizie care privește recunoașterea reciprocă între România și Statele Unite ale Americii ale perioadelor de muncă și a dreptului la pensie între cetățenii celor două state.