Peste 3.500 de persoane, bănuite că au obținut certificate false de vaccinare la un centru din Satu Mare. Angajat DSP, reținut de DNA© wall-street.ro

Peste 3.500 de persoane, bănuite că au obținut certificate false de vaccinare la un centru din Satu Mare. Angajat DSP, reținut de DNA

, 6 știri, 51 vizualizări

Procurorii DNA Oradea au făcut, miercuri, trei noi rețineri în dosarul „vaccinărilor la chiuvetă” de la Centrul Petea, printre acestea fiind și o asistentă medicală a DSP Satu Mare. Procurorii cercetează acum peste 3.500 de dosare de vaccinare suspecte, potrivit publicației eBihoreanul.

„Cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acelor certificate false”, au transmis procurorii, joi, într-un comunicat.

Un asistent medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare se află printre cei reținuți și este acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals în acte.