Peste 50 de percheziții la persoane bănuite de obținerea în mod ilegal de indemnizații de creștere a copilului2Foto1Video© realitatea.net

Peste 50 de percheziții la persoane bănuite de obținerea în mod ilegal de indemnizații de creștere a copilului

, 4 știri, 52 vizualizări

Potrivit Poliției Române, activitățile se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.

Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017-2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare pe reprezentanții Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București și ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizații pentru creșterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcția și remunerația primită.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizații cuprinse între 2.000 și 8.000 de lei/lună și ar fi prejudiciat bugetul Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București cu peste 5.550.000 de lei.