Peste 60 de persoane au murit în largul Africii de Vest după ce o navă cu migranți a fost găsită în derivă2Foto© observatornews.ro

Peste 60 de persoane au murit în largul Africii de Vest după ce o navă cu migranți a fost găsită în derivă

, 4 știri, 20 vizualizări

O navă de pescuit pe care se urcaseră cel puțin 100 de oameni călătorea din Senegal către Insulele Canare (Spania). A fost găsită plutind în derivă în largul Capului Verde, a anunțat miercuri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Din primele date, peste 60 de persoane ar fi murit. Între cei 38 de supraviețuitori, salvați de autorități și aduși pe insula Sal, sunt și patru copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al OIM, citat de The Guardian.

Nava a fost localizată de o barcă de pescuit spaniolă, care a alertat autoritățile din Capul Verde. Barca a părăsit Senegal pe 10 iulie cu aproximativ 100 de pasageri la bord. Serviciile de urgență au recuperat rămășițele a șapte persoane.

Capul Verde se află la aproximativ 350 de mile (600 km) de coastă pe ruta maritimă către Insulele Canare ale Spaniei. Ruta de migrație atlantică din vestul Africii către Insulele Canare, folosită de obicei pentru a ajunge la Spania continentală, este una dintre cele mai mortale din lume.