Petrom primește bani din PNRR© puterea.ro

Petrom primește bani din PNRR

, 7 știri, 18 vizualizări

Contractul a fost semnat cu Ministerul Energiei, pentru o valoare maximă de circa 39 milioane de euro, investiția totală fiind estimată la circa 74 milioane de euro.

România are un potențial semnificativ pentru dezvoltarea de proiecte energetice verzi, iar fondurile disponibile pentru finanțarea acestor proiecte deschid oportunități pentru creșterea economică a țării. Prin Strategia 2030, ne-am angajat să susținem tranziția energetică în România și în regiune, cu investiții de circa 11 miliarde de euro până la sfârșitul acestui deceniu, din care circa 35% vor susține proiecte cu emisii de carbon scăzute și zero”, spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom, citată de Ziarul Financiar.

Proiectul presupune punerea în funcțiune, în cadrul rafinăriei Petrobrazi, a unei capacități de 20 de MW pentru producția de hidrogen obținut prin electroliza apei. Întregul proces va fi alimentat cu energie regenerabilă. Acest lucru înseamnă că nu vor fi generate emisii de CO2 din utilizarea energiei în timpul electrolizei apei, atunci când are loc separarea moleculelor de oxigen de cele de hidrogen.