Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor este sigur și eficient la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani5Foto© observatornews.ro

Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor este sigur și eficient la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

, 12 știri, 28 vizualizări

"Din iulie, cazurile pediatrice de COVID-19 au crescut cu aproximativ 240 la sută în SUA - subliniind nevoia de sănătate publică pentru vaccinare. (...) „Aceste rezultate ale studiilor oferă o bază solidă pentru a solicita autorizarea vaccinului nostru pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și intenționăm să le depunem urgent FDA și altor autorități de reglementare”, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, într-un comunicat de presă citat de Reuters.

În cadrul studiului, copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani li s-au administrat două doze de 10 micrograme de vaccin, o treime din doza care a fost administrată persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste.

De altfel companiile au spus că se așteaptă și ca rezultatele despre cât de bine funcționează vaccinul la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani și la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani, să fie gata în ultimul trimestru al acestui an.