Piața Roșie din Moscova, plină de zeci de mii de ruși veniți la marele concert care sărbătorește anexarea celor patru regiuni ucrainene6Foto2Video© libertatea.ro

Piața Roșie din Moscova, plină de zeci de mii de ruși veniți la marele concert care sărbătorește anexarea celor patru regiuni ucrainene

, 10 știri, 72 vizualizări

Codul QR asigură intrarea la ore eșalonate la marele concert ce urmează în cursul serii, care marchează aniversarea „anexării” de către Rusia lui Vladimir Putin a celor patru regiuni ucrainene – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, al căror control deplin forțele ruse nu îl deține nici acum. Provinciile au fost anexate anul trecut, pe 30 septembrie, în urma unor referendumuri de fațadă, care nu au fost recunoscute nici de Ucraina, nici de comunitatea internațională.

Poate că lipsa controlului deplin asupra celor patru teritorii ucrainene este și motivul pentru care Kremlinul a spus că președintele Putin va urca pe scenă vineri seară, deși ceea ce anunță oficialii ruși și ceea ce se întâmplă apoi nu sunt neapărat corelate, notează postul britanic de televiziune.

Președintele va ține un discurs televizat sâmbătă, 30 septembrie (când tehnic se împlinește un an de la anexarea celor patru regiuni), pentru a felicita națiunea pentru această „reunificare”, așa cum o numește el. De asemenea, sâmbătă seara este preconizat un alt concert.