Pîslaru: Austria nu mai are niciun argument pentru a se opune aderării totale a României în Schengen© wall-street.ro

Pîslaru: Austria nu mai are niciun argument pentru a se opune aderării totale a României în Schengen

, 11 știri, 23 vizualizări

Austria nu mai are nicio scuză pentru a se opune aderării României și Bulgariei la Schengen după ce miercuri s-a ajuns la un acord asupra unei ample reforme a politicii europene privind azilul și migrația, afirmă în mesaje separate eurodeputatul USR Vlad Gheorghe și colegul său din partidul REPER Dragoș Pâslaru.

„Austria a pierdut și ultima bucățică din pretextul pe care l-a folosit ca să se opună intrării României în Schengen! Uniunea Europeană are un acord asupra migrației, tocmai s-au încheiat negocierile. Nehammer NU mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi”, a transmis pe o rețea de socializare Vlad Gheorghe.

„Hai să vedem dacă garnitura de mare performanță turistică (Klaus) Iohannis, (Marcel) Ciolacu, (Nicolae) Ciucă și prietenii reușesc să apere interesele României și să impună pe plan european respectul pe care îl merită românii din țară și din diaspora”, a adăugat europarlamentarul USR, care a fost co-raportor al ultimei rezoluții a PE privind aderarea României la Schengen.