Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu 3 luni, a anunțat ministrul Agriculturii8Foto© observatornews.ro

Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu 3 luni, a anunțat ministrul Agriculturii

, 16 știri, 24 vizualizări

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Barbu a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta modalitățile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază precum și extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare.

"Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbătorile de iarnă.

În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde și lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul", a precizat ministrul Agriculturii.