Platforma de operațiuni bancare online Revolut deschide sucursală fizică în România© romaniatv.net

Platforma de operațiuni bancare online Revolut deschide sucursală fizică în România

, 5 știri, 9 vizualizări

Revolut anunță oficial începerea implementării progresive a IBAN-ului local românesc, care va fi furnizat, din ultimul trimestru al anului, de către sucursala din România a Revolut Bank UAB.

România este a doua cea mai mare piață a Revolut, la nivel global, după numărul de clienți retail și prima în UE. În ultimele 12 luni, Revolut a deschis sucursale locale în Irlanda, Franța, Spania și Olanda. Sucursala din România precum și sucursalele din alte piețe cheie pentru companie vor deveni operaționale, printr-un proces etapizat, până la finalul anului. Odată cu actualizarea IBAN-urilor locale, prin participarea la schemele locale de plăți, Revolut va răspunde nevoilor financiare în creștere ale clienților români și va continua diversificarea portofoliului de produse bancare.

În 2022, banca a inițiat demersurile de reglementare pentru înființarea unei sucursale locale în România, fiind înregistrată în Registrul Instituțiilor de credit în categoria „Sucursale ale instituțiilor de credit din alte state membre”, administrat de Banca Națională a României. Sucursala va începe să funcționeze efectiv în decembrie 2024, asigurând în continuare o prezență integral digitală a serviciilor bancare (fără prezența unei rețele de unități bancare). Atât clienții noi, cât și clienții existenți din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc.