Povestea transferului ratat al lui Ianis Hagi la Rapid6Foto© sport.ro

Povestea transferului ratat al lui Ianis Hagi la Rapid

, 8 știri, 22 vizualizări

Este binecuoscută situația prin care trece internaționalul român Ianis Hagi la Glasgow Rangers. Jucătorul a fost trimis la echipa a doua, urmare a faptului că antrenorul belgian Philippe Clement susține cu tărie că, deși Hagi junior a făcut un EURO 2024 destul de bun, nu are nevoie de serviciile sale.

Mai mult, scrie presa scoțiană, este urât din partea jucătorului faptul că refuză să plece de pe Ibrox Park, el mai având încă doi ani de contract cu Rangers. În realitate, spun jurnaliștii, i s-a cerut lui Clement să nu îl folosească pe Ianis deoarece un singur meci dacă ar mai juca acesta oficial pentru alb-albaștri ar intra în vigoare o mărire de contract a salariului său cu 6000 de euro lunar. Noul salariu ar intra în vigoare automat la meciul 100 jucat pentru Rangers, iar Hagi are 99 de partide disputate până acum!

În ultima perioadă, și la noi, dar și în presa scoțiană, s-a insistat pe faptul că Rapid ar vrea să îl transfere pe Ianis, evaluat de scoțieni la 3 milioane euro, mai întâi sub forma unui împrumut până în vara anului viitor apoi cu drept de primă opțiune la cumpărare. S-a dezvăluit și suma pe care ar urma să o plătească Dan Șucu pentru împrumut: în jur de 350.000 euro.