Poziția Eurohold/Euroins față de scandalul momentului din piața de asigurări2Foto© economie.hotnews.ro

Poziția Eurohold/Euroins față de scandalul momentului din piața de asigurări

, 8 știri, 23 vizualizări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a avizat transferul de active de la Euroins la societatea EIG Re, divizia de reasgiruare din cadrul grupului bulgar Eurohold, din care face parte și Euroins, pentru că ar fi existat clauze care ar fi dus la anumite avantaje pentru reasigurător în detrimentul clieșilor asigurați la Euroins, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții ASF.

“În februarie 2023, ASF a luat la cunoștință, dintr-un comunicat de presă emis de Euroins Insurance Group, că Euroins România încheiase recent un contract de reasigurare cu EIG Re, companie din cadrul grupului. Imediat, ASF a solicitat Euroins România documente și lămuriri în legătură cu acest contract, având în vedere că nu fusese informată anterior de către companie.

Societatea a pus la dispoziția ASF o parte din documentele solicitate. O primă problemă identificată în cazul acestui contract este existența unor clauze care creează avantaje pentru reasigurător în detrimentul consumatorilor aflați în relație cu Euroins.