PPC își reiterează angajamentul pe piața locală și semnează un acord privind preluarea acțiunilor deținute de FP în companiile Enel2Foto© observatornews.ro

PPC își reiterează angajamentul pe piața locală și semnează un acord privind preluarea acțiunilor deținute de FP în companiile Enel

, 7 știri, 16 vizualizări

Acordul a fost încheiat ca urmare a semnării de către Enel S.p.A. și PPC pe data de 9 martie a unui acord privind vânzarea tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România. Finalizarea vânzării în baza contractului cu Fondul Proprietatea este condiționată și de finalizarea tranzacției dintre Enel și PPC.

Acordul privind achiziția activelor Enel din România, semnat pe 9 martie, a primit feedback pozitiv din partea Fitch și S&P și se aliniază strategiei PPC privind tranziția energetică, dar și cu planul său de expansiune în Europa de Sud-Est. Odată cu finalizarea achiziției din România, Grupul PPC va deveni cel mai mare jucător din energie din Europa de Sud-Est.

Rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2022 confirmă faptul că PPC este o companie solidă, în curs accelerat de creștere. Profitabilitatea operațională a crescut, anul trecut, cu peste 9% față de 2021.