Premierul desemnat începe negocierile pentru formarea noului guvern: Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială34Foto© realitatea.net

Premierul desemnat începe negocierile pentru formarea noului guvern: Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială

, 372 știri, 121 vizualizări

Președintele USR, Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, a anunțat că vrea refacerea coaliției în formula inițială și urmează să înceapă negocierile cu reprezentanții PNL, UDMR și ai minorităților pentru formarea noului guvern, informează Agerpres.

„În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern”, a transmis Dacian Cioloș, într-un comunicat de presă.

„Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca, în ultimul ceas, aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de marți cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea coaliției de guvernare”, a adăugat Cioloș.