Premierul Marcel Ciolacu participă la un exercițiu MApN cu trageri reale ale sistemului Patriot în poligonul de la Capu Midia15Foto© realitatea.net

Premierul Marcel Ciolacu participă la un exercițiu MApN cu trageri reale ale sistemului Patriot în poligonul de la Capu Midia

, 21 știri, 26 vizualizări

Ministerul Apărării a anunțat că, în perioada 2-17 noiembrie, are loc, în poligonul din Capu Midia, exercițiul PATRIOT SPARK 23 în cadrul căruia se derulează primele trageri reale cu sistemul PATRIOT intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în anul 2020.

”Sistemul de rachete sol-aer PATRIOT este utilizat pentru combaterea amenințărilor, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea țintelor aeriene. În cadrul exercițiului țintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone și vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM”, au transmis oficialii Ministerului Apărării.

Potrivit sursei citate, acest exercițiu  are ca scop ”validarea și verificarea funcționării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în anul 2020, precum și pregătirea în vederea creșterii capacității operaționale”.