Premierul Nicolae Ciucă spune că România poate produce un volum de alimente care depășește necesarul de hrană la nivel național© antena3.ro

Premierul Nicolae Ciucă spune că România poate produce un volum de alimente care depășește necesarul de hrană la nivel național

, 4 știri, 56 vizualizări

România dispune de un potențial agricol generos și are capabilitatea să producă un volum de alimente care depășește necesarul de hrană la nivel național, a declarat, miercuri,  premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă a prezidat, la Palatul Victoria, reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, organism consultativ la nivel național al partenerilor sociali, precizează un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, discuțiile au vizat mai multe problemele privind securitatea alimentară și energetică, măsurile de sprijin pentru a compensa efectele războiului la nivel economic și social pentru societatea românească și revitalizarea industriei de apărare. Premierul a subliniat că și pentru România, ca și pentru celelalte state europene, securitatea alimentară reprezintă o preocupare permanentă, fiind una din cele mai mari provocări ale secolului.