Premierul ungar Viktor Orban plănuiește o vizită în Georgia, în timp ce UE avertizează producerea unor nereguli grave4Foto© observatornews.ro

Premierul ungar Viktor Orban plănuiește o vizită în Georgia, în timp ce UE avertizează producerea unor nereguli grave

, 8 știri, 3 vizualizări

Premierul ungar Viktor Orban, așteptat luni în Georgia pentru o vizită oficială de două zile, "nu reprezintă Uniunea Europeană", a declarat șeful diplomației europene, Josep Borrell, relatează AFP. Orban "va merge astăzi (luni) în Georgia (...), pentru a-și arăta, fără îndoială, sprijinul pentru guvernul Georgiei", a spus Borrell într-un interviu acordat postului de radio public spaniol (RNE). Însă,"orice ar spune domnul Orban în timpul vizitei sale, el nu reprezintă Uniunea Europeană", a adăugat el.

Premierul naționalist ungar, singurul lider al unui stat membru UE care a rămas apropiat de Moscova, este unul dintre puținii care au reacționat la rezultatul alegerilor legislative din această țară din Caucaz, felicitând sâmbătă partidul de guvernământ Visul Georgian pentru "victoria sa copleșitoare".

La rândul său, opoziția proeuropeană a cerut oamenilor să iasă în stradă luni pentru a protesta față de rezultatele alegerilor parlamentare care, potrivit opoziției, au fost "furate" de partidul de guvernământ, președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, făcând chiar referire la o "operațiune rusă".