Președinta Maia Sandu a promulgat legea care confirmă că limba de stat a Republicii Moldova este cea română8Foto© stirileprotv.ro

Președinta Maia Sandu a promulgat legea care confirmă că limba de stat a Republicii Moldova este cea română

, 14 știri, 77 vizualizări

„Am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română”, anunță președintele R. Moldova, Maia Sandu. „Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toți cei care trăim aici și cărora ne este drag acest pământ”, afirmă ea.

„Astăzi (miercuri - n.r.) am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română. Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toți cei care trăim aici și cărora ne este drag acest pământ.

Noi, alături de alți peste douăzeci și șapte de milioane de oameni de pe glob, vorbim limba română, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Fie că este limba noastră maternă, fie că am învățat-o pe parcursul vieții, datorită limbii române noi nu avem nevoie de traducători: ne înțelegem dintr-un cuvânt și spunem - într-un glas - că <vorba dulce mult aduce>”, transmite Maia Sandu.