Președintele Austriei i-a încredințat formarea guvernului actualului cancelar, Karl Nehammer, nu extremei dreapta© antena3.ro

Președintele Austriei i-a încredințat formarea guvernului actualului cancelar, Karl Nehammer, nu extremei dreapta

, 5 știri, 0 vizualizări

În ciuda victoriei Partidului Libertății de extremă-dreapta în alegerile din Austria, președintele austriac Alexander van der Bellen a încredințat mandatul de formarea a unui nou guvern liderului Partidului Popular Austriac (ÖVP), cancelarul Karl Nehammer.

Van der Bellen a subliniat că în ultimele zece zile, liderul de extremă dreaptă Herbert Kickl nu a putut găsi un partener de coaliție care să-l facă cancelar. Kikl a insistat că partidul său este gata să formeze un guvern numai dacă el însuși devine cancelar, iar alte forțe parlamentare au refuzat să formeze o coaliție cu participarea lui Kikl.

Într-o declarație publică, președintele Alexander Van der Bellen a anunțat că îi cere lui Karl Nehammer, al cărui partid s-a clasat pe locul al doilea, să poarte negocieri de coaliție cu social-democrații, clasați pe locul al treilea, deoarece niciun partid nu este dispus să guverneze cu liderul Partidului Libertății, Herbert Kickl.